2013. október 12., szombat

Történetkritika #2 - Először és utoljára

Nem kell megijedni, az oldal nem szünteti be ezt a kritikát! Csak kaptam egy különleges kérést, miszerint, mivel a blog még csak most indult, másmilyen formában írjam meg róla a véleményemet.
Tehát a cím sem véletlen; először és utoljára csináltam ilyet!!!
Ha más nem hozza a boldog/szomorú/vidám/csattanós részeket, NEM FOGOM ELVÁLLALNI!

Na, de lássuk a medvét:




Alexis: Mit is mondjak... hihetetlen kusza volt az egész, és nem a jó értelemben! A gondolatjelek köré KELLENEK a szóközök, különben összemosódik az egész, és elveszik benne az olvasó. Az igekötős igéket formailag rosszul használod, a vesszőket pedig elfelejted kirakni. Tudom, ez nem befolyásolja a történet menetét, de el kellett mondanom. Minden a formaisággal kezdődik! Maga, a rész mondanivalója rendben van, de egyszerűen követhetetlen. Tagold jobban a bekezdéseket! Össze-vissza ugrált a narráció, csoda, hogy megértettem, mi történik. A karakterek jellemei eléggé haloványak, de a legfontosabb:
MONDJ LE A HANGULATJELEKRŐL!!! Facebookon, Twitteren, chaten úgy írod a smileykat, ahogy kedved szottyan, de egy történetben nincs helyük!!!!

Logan: Számomra érthetetlen ez a démoncsaj-mánia, de a történetben majd kialakul. Sok a szóismétlés, erősen ajánlom, hogy többször nézd át a bejegyzésedet, mielőtt posztolod őket. Gondolatjelek UTÁN is kell szóköz, ezt nem tudom elégszer hangsúlyozni. A vesszőkkel neked is vannak problémáid, bár legtöbbször pont az ellentéte, mint barátnődnek; felesleges helyekre teszed ki őket. A beszólások tetszettek, az eseményszál követhető volt, és tetszett, ahogy összefonódott a két rész a történet során. A karakterek egész jól kijöttek, de a környezetet ne ennyire vázlatosan írd le, felsorolásszerűen, hanem kicsit részletesebben; színvilág, magasság, stb.

További sikeres blogolást kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése