2014. március 3., hétfő

Kritika §84. - Északi szél


written by: Luna Grott

Fejléc: Megmondom őszintén, egy kicsit furcsának találom a fejlécedet! Nem igazán tetszik, hogy a karakter így kétszer van rajta, talán ez zavar! Lehet, hogyha az elhalványított kép még halványabb lenne, akkor nem lenne ez gond, de így egy kicsit furcsa! Ez mellett pedig, nagyon szép ez a betűtípus, de szerintem egyáltalán nem illik ehhez a fejléchez, történethez! A háttér amúgy tetszik, szépen meg van csinálva!
Pont: 5/3

Kinézet: Első ránézésre annyit tudnék mondani, hogy szürke! Nem tudom miért szeretitek ennyire az ilyen komor, egyszínű designokat, de nem csak nálad láttam ilyet! Nem azt mondom, hogy szivárványszínűre kellene csinálni, csupán belevinni valami kis színt: elég lenne, ha már a moduloknak és fejezetek címének mondjuk kék színt adnál, de ez csak egy példa volt! 
De térjünk át az elrendezésre! Először is, nagyon széles a blogod, bőven elég lenne neki a 900px! A modulsávod nincs túlzsúfolva, azonban össze-vissza vannak a modulok és nem szépen! Ha nem akarod túlcsicsázni a dolgokat (gondolok itt a html kódokra, mint szövegdoboz, menük és társaik), akkor legalább használd a sorkizárt igazítást a leírásnál és egy-két képet is berakhatnál oda, hogy feldobd vele! A menüknél felesleges külön pontot csinálni a prológusnak, úgyis megtalálják! A fejezeteket ne tedd félkövérré, mert egyáltalán nem szép! Helyette inkább válassz egy másik betűszínt! Mondjuk legyen az a fehér és az elején levő kis felvezetésed szürke, és akkor azt a felvezetést teheted félkövérré! Itt is használd a sorkizárt igazítást, mert sokkal esztétikusabb lesz tőle a blogod! Arról pedig már nem is beszélek, hogy a párbeszédek beljebb vannak kezdve...Felsorolást használsz? Ne tedd! S mivel elég hosszú részeket írsz, tehetnél a közepe felé is be egy képet esetleg! És igen, ne legyen két helyen a blogarchívumod! Vagy pakolgasd be egyesével az erre szánt menüpontodba, vagy legyen az eredeti verzió! Az egyiket töröld!
Pont: 10/6

Történet: Találkoztam már hasonló történettel, de ilyennel még nem! Nem rossz kis sztori ez, és már a prológus eléggé figyelemfelkeltő! Nagy a fantáziád és ezt ki is tudod használni! Tetszik, ahogy részletezed a dolgokat, pont annyit tudunk meg, amennyit kell! Gratulálok, csak így tovább!
10/9

Írásmód: Nagyon ügyesen, választékosan írsz! Jól fejezed ki magad, odafigyelsz a helyesírási hibákra és a szóismétlésekre, a fejezetek elég hosszúak! Pontosan azért, mert ilyen jó a történet, kicsit nagyobb hangsúlyt kellene fektetned a külsőségekre, mert ((sajnos vagy nem sajnos)) manapság az első benyomás a kinézet alapján történik! Csak így tovább az írással! :)
Pont: 10/10
Összes pont: 35/28

További sikeres blogolást kívánok!
Diush

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen a kritikát! :) Jómagam is gondolkodom már egy ideje a design átalakításon. Igyekszem megfogadni a tanácsaid :)

    VálaszTörlés